Media

Publicerad 2 december 2010 .EU-stöd ger möjlighet till spännande skolresa Parlamentsbesök i Bryssel Nästa vecka reser tio elever och tre lärare på Vialundskolan till EU-parlamentet i Bryssel. En tredagarsresa som blivit möjlig tack vare beviljade pengar från EU.

Vid ett föräldramöte på torsdagskvällen ska information ges inför den resa som nästa vecka stundar för en grupp lärare och elever på Vialundskolan.

– Förväntningarna hos eleverna är stora inför resan. Det här är något som verkligen ger mervärde till den vanliga undervisningen, säger Jens Andersson, lärare på Vialundskolan.Anna Hedh, som är en av Sveriges 18 EU-parlamentariker, kommer att ta emot gruppen från Vialundskolan och visa runt.Efter hemkomsten ska eleverna sedan berätta om resan för sina klasskamrater. Även föräldrarna kommer att få ta del av deras upplevelser, vid en redovisningskväll på Vialundskolan den 15 december.

Åsa Eriksson 019-15 54 42 Asa.Eriksson@na.se

Populära inlägg

måndag 13 december 2010

Mina intryck från Anna Hedh på EU-parlamentet.

Den första vi fick lyssna på var en äldre man som berättade lite fakta om parlamentet, om hur de jobbar osv. Efter ett tag kom Anna Hedh in i "presentationsrummet" vi och ett antal SSU:are från Stockholm satt. Hon presenterade sig och berättade att hon bodde på Öland. Parlamentarikerna/ledamöterna jobbar fyra dagar i veckan, resten av tiden är "fri". Så på de här återstående dagarna reser Anna Hedh till Sverige för att träffa sin familj, för att sedan åka tillbaka till Bryssel eller Strasbourg på söndag/måndag. Strasbourg ligger i Frankrike. Där jobbar dem 1 vecka i månaden. För att jobba måste dem ha alla dokument och alla viktiga papper, så dem skickas med långtradare i en metall-låda från Bryssel till Strasbourg. Det här med att jobba i Strasbourg tycker Anna Hedh är helt absurt. Hon berättade att 85% av alla parlamentariker inte vill åka till Strasbourg, men det vill Merkel och Sarkoszy. Så det blir helt enkelt så, just pga. att Tyskland och Franrike har så mycket makt.
Sen kommer vi in på vad just Anna Hedh jobbar med. Den största frågan hon jobbar med just nu var människohandel och sexköp. Just sexköp betraktar inte andra länder som ett brott för att dem inte har någon sexsköpslag. Människohandel har hon förhandlat fram ett lagförslag om som de ska rösta om på onsdag den 15/12.
/Mattias 9c

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar