Media

Publicerad 2 december 2010 .EU-stöd ger möjlighet till spännande skolresa Parlamentsbesök i Bryssel Nästa vecka reser tio elever och tre lärare på Vialundskolan till EU-parlamentet i Bryssel. En tredagarsresa som blivit möjlig tack vare beviljade pengar från EU.

Vid ett föräldramöte på torsdagskvällen ska information ges inför den resa som nästa vecka stundar för en grupp lärare och elever på Vialundskolan.

– Förväntningarna hos eleverna är stora inför resan. Det här är något som verkligen ger mervärde till den vanliga undervisningen, säger Jens Andersson, lärare på Vialundskolan.Anna Hedh, som är en av Sveriges 18 EU-parlamentariker, kommer att ta emot gruppen från Vialundskolan och visa runt.Efter hemkomsten ska eleverna sedan berätta om resan för sina klasskamrater. Även föräldrarna kommer att få ta del av deras upplevelser, vid en redovisningskväll på Vialundskolan den 15 december.

Åsa Eriksson 019-15 54 42 Asa.Eriksson@na.se

Populära inlägg

onsdag 23 februari 2011

Veckobrevet från Bryssel vecka 8 (21-27 februari) 2011

Utbildningens roll i EU2020-strategin
Rådet för utbildning, ungdom och kultur möttes i Bryssel den 14 februari. Statssekreterare Amelie von Zweigbergk representerade Sverige. Endast utbildningsfrågor behandlades denna gång. Rådet antog slutsatser om utbildningens roll i EU2020-strategin. Slutsatserna betonar bland annat kopplingarna till arbetsmarknaden, i syfte att få en bättre matchning mellan utbildning och behovet på arbetsmarknaden.


Rådet diskuterade också utbildningsavsnittet i kommissionens årliga tillväxtrapport. Diskussionen om tillväxtrapporten blir utbildningsministrarnas bidrag till Europeiska rådet i mars, då stats- och regeringscheferna ska följa upp EU2020-strategin. Medlemsländerna stödde vikten av satsningar på utbildning och forskning för att uppnå långsiktigt hållbar tillväxt. Livslångt lärande och satsningar på lärarutbildningen för att stärka skolutbildningen och minska skolavhoppen lyftes också fram. Sverige tog tillsammans med flera medlemsländer upp skolans ansvar att ge nyanlända en bra start i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar